marți, 29 septembrie 2009

Reţete de weekend

Se iau trei weekend-uri, fezandate bine.

Primul se stropeşte bine cu o călătorie cu trenul la vagonul de dormit, pâna la Cluj. Se lasă 8 ore, până prinde bine miros de brânza de la vagon. Se adaugă un pui de monkey, preparat în prealabil pentru aventură, cu multă iubire şi la revedere de la tati. Se distrează timp de o zi jumate cu plimbări, mâncat în oraş, poze, grădina botanică, copii, centru, hostel, dormit cu mami de gât. Se adaugă indigestie în strat generos, cu vomă din belşug şi deshidratare. Se mai ţine timp de 9 ore la tren, pentru un somn cât mai agitat şi un pic de febră. La sfârşit se decorează cu îmbraţişări, se elimină regretele şi se păstrează parţile bune, care se servesc cu poze şi cu amintiri plăcute.

Al doilea se frăgezeşte bine cu multă lene. Se condimentează cu puţin shopping, jumătate de măsură de trafic prin militari, un praf de certuri minore pe tema blugilor strânşi pe fund, câteva ţipete fără urmări pentru nişte ghetuţe roşii venite în numere necorespunzătoare. Se repetă operaţiunea după 24 de ore, se schimbă locaţia şi profilul magazinului. Se savurează în trei printre poliţe, corpuri de iluminat şi mâncare suedeză. Se rumeneşte bine pe o canapea, la program de televizor. Se rulează pe rând Thomas, şoricelul albastru şi Wallace & Gromit. Se savurează împreună cu calmul dinaintea furtunii şi mult alint în cerc retrâns.

Al treilea se înabuşă în dor. Se calculează distanţa dintre Funky Monkey şi puiul de monkey, se înmulteşte cu 3 şi se află coeficientul de tristeţe după 4 zile de separare. Răbdarea se zdrobeşte fără milă cu ajutorul unei călătorii dus-întors alături de socri. Se prepară la foc mic cu muzică proastă, comentarii inutile, verde ameţitor de la gene la sprâncene şi mult privit la hore. Se înnobilează cu o bucată soţ iubitor cu gusturi rafinate. Se mai adaugă un praf de oboseală proaspăt macinată şi se dă la rece pe autostradă. Se echilibrează gustul amărui cu un zâmbet de copil fericit duminică dimineaţă. Se stropeşte totul cu picioruşe vinete şi maşini zgâriate de la bicicleta. La final se adaugă câteva împunsături materne binevoitoare. Se serveşte fără păreri de rău, dar are gust ciudat.

Recomandarea bucătarului: Reţeta numarul 2!

2 comentarii: